Кулінарія

10 продуктів харчування, які не мають терміну придатності

Вживання продуктів з вичерпаним терміном придатності може бути ризикованим, але є деякі продукти, про яких вам ніколи не доведеться турбуватися, оскільки вони безпечні для вживання в будь-який час.

Ми склали список з 10 продуктів харчування, які не мають терміну придатності.

10. РИС

Оптимальна температура для зберігання рису 4,5 ° С або нижче. Краще зберігати рис у пластикових контейнерах для харчових продуктів або в скляних банках. Як показує проведене університетом Юти , в цих умовах рис може зберігатися до 30 років, і він не втратить свій аромат і харчову цінність.

9. Сухе молоко

Сухе молоко, яке готується у відповідності з усіма належними санітарними нормами, може зберігатися протягом тривалого часу без втрати поживної цінності – до тих пір, поки воно зберігається в герметичному контейнері.

8. Соєвий соус

Соєвий соус можна безпечно зберігати не більше 3 років, навіть якщо пляшка була відкрита. Термін придатності соєвого соусу в герметичному контейнері може бути набагато довше, але це залежить від умов, таких як тип соєвого соусу, спосіб його обробки, його якість і температура зберігання.

Наприклад, високоякісний соєвий соус можна приготувати тільки шляхом природного бродіння, яке зазвичай займає від декількох місяців до двох років. Тільки цей вид соєвого соусу може зберігатися більше трьох років. Ось чому ви повинні остерігатися певних брендів, які додають хімікати для прискорення процесу ферментації.

7. Кленовий сироп

За даними Асоціації виробників кленів штату Массачусетс, не розкрита пляшка кленового сиропу може зберігатися дуже довго. І навіть відкривши його, ви можете використовувати його протягом декількох років, якщо будете зберігайте його в холодильнику.

6. Квасоля сушена

Дослідники з Університету Бригама Янга з’ясували, що після 30 років зберігання висушена квасоля змінила свій зовнішній вигляд, але всі зразки залишалися прийнятними для використання в надзвичайних ситуаціях. Вони прийшли до висновку, що сушені боби нирок, як і інші боби, можуть зберігатися протягом 30 років.

5. Сіль

Насправді сіль – це мінерал, а не продукт, тому зіпсувати його неможливо. Звичайно, мінерал може швидко вбирати воду, перетворюючись з часом в одну величезну скелю. Але, в кінцевому рахунку, сіль завжди залишається сіллю.

Однак пам’ятайте, що йодована сіль зберігається всього близько року. Протягом цього періоду часу йод зазвичай випаровується, і сіль втрачає своє корисне якість, хоча ви все ще можете використовувати його в якості звичайної кухонної солі.

4. Міцні алкогольні напої

У таких алкогольних напоїв горілка, віскі, ром і коньяк, немає терміну придатності, але важливо зберігати в прохолодному темному місці в щільно закритих пляшках.

3. Оцет

Оцет – ще один продукт без терміну придатності, але ви все одно повинні зберігати його в належних умовах. Якщо ви хочете зберігати оцет протягом тривалого часу, краще всього зберігати його в оригінальній герметичній упаковці в прохолодному темному місці подалі від джерел тепла.

2. Цукор

Як і сіль, цукор зберігається довго, особливо, якщо ви зберігаєте його в герметичному контейнері. Але навіть якщо цукор поглинає воду з повітря і перетворюється в твердий камінь, він не втрачає своєї якості.

До речі, цукрова пудра і коричневий цукор також можуть зберігатися стільки ж, скільки і звичайний цукор.

1. Мед

Мед – дійсно унікальна їжа в тому сенсі, що він може зберігатися вічно завдяки своєму хімічному складу, який робить його надзвичайно важким для росту бактерій. Більш того, якщо ви купите запечатані банки з медом, ви можете бути абсолютно впевнені, що вони не зіпсуються, оскільки не стикаються з повітрям і вологою.

При розкопках однієї з єгипетських пірамід археологи виявили кілька банок з медом. Середній вік знахідки був близько 2000-3000 років. Це було все ще цілком їстівне – археологи навіть спробували це! Кілька років тому в Грузії було виявлено 5500-річний мед.